Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
slotenmaker Echt

Iets wat je natuurlijk koste wat kost wil voorkomen, is dat er bij je wordt ingebroken. Maar hoe schrik je inbrekers nou af of wat kan je doen om te voorkomen dat er bij je wordt ingebroken? Slot kapot door inbrekers en op zoek naar een slotenmaker Echt? In deze blog leggen we je alles uit.

Verberg dure spullen

Het is belangrijk dat inbrekers niet van buitenaf al kunnen zien dat er iets waardevols te halen valt in het huis. Dit brengt ze op een idee en dat wil je natuurlijk voorkomen. Verberg dus altijd je waardevolle spullen en laat ze bijvoorbeeld niet in het zicht liggen. Heb je nou net een nieuwe flatscreen TV gekocht? Zet de lege doos dan ook niet recht voor de deur van je huis neer. Ook zo weten inbrekers dat er iets bij je te halen valt en stuur je ze als het ware een uitnodiging.

Zet licht aan

Je wilt natuurlijk nooit uitstralen dat er niemand thuis is. Inbrekers zullen nooit voor een huis kiezen dat er wakker en bewoond uitziet, simpelweg omdat het te veel risico is dat er nog iemand wakker is. Zorg er dus voor dat je, ook wanneer je niet thuis bent, licht aan hebt staan. Zo ziet het er altijd uit alsof er iemand thuis is en zullen inbrekers jouw huis niet zomaar uitkiezen. Als je op vakantie gaat, is het verstandig om licht te laten branden op bepaalde tijden. Dit kan gedaan worden door middel van een tijdschakelaar en zo heeft niemand door dat je al een week niet thuis bent geweest.

Sluit goed af

Voor velen een inkoppertje, maar sluit je ramen en deuren goed af. Het gebeurt nog te vaak dat mensen hun ramen open laten staan omdat ze toch op de 1e verdieping zitten. Inbrekers grijpen echter gewoon de vuilnisbak uit de tuin en klimmen in no-time het raam in. Ook kunnen inbrekers vaak een voordeur die niet op slot is forceren. Zo komen zij binnen en gaat het slot kapot, dus kun je daarna ook nog eens opzoek naar een slotenmaker Echt. Ben dus niet te naïef en sluit je deuren en ramen goed af.

Beveiligingssysteem

Wil je extra zeker van je zaak zijn, schaf dan een beveiligingssysteem aan. Je kunt hierbij denken aan een alarm, maar ook aan camera’s in je huis en tuin/tuinhuis. Dit zal inbrekers natuurlijk afschrikken en hierdoor zullen ze wegrennen, of kunnen ze zich niet goed concentreren. Mocht er toch iets gestolen worden, heb je altijd bewijs. Zo kunnen de daders wellicht gepakt worden en zorg je ervoor dat je glashard bewijs voor je verzekering hebt. Je kunt hierop bijvoorbeeld het gezicht van de daders herkennen, of de eventuele auto waar ze mee vluchten. Dit kun je traceren door middel van het kenteken, maar dat is wel een reden voor ze om een auto te huren of te stelen.

Let op tekens

Het is verder goed om te letten op tekens van inbrekers. Sommige inbrekers zijn erg sluw en komen eerder al langs om te testen. Een veelgebruikte truc is het stoppen van een tandenstoker in het slot van de voordeur. Als jij thuis komt en je sleutel in het slot wilt steken, haal je uiteraard deze tandenstoker eruit. Ben jij echter een paar dagen niet thuis, dan zal deze tandenstoker gewoon in het slot blijven steken. Inbrekers komen dus een paar dagen later terug en als ze zien dat de tandenstoker er nog steeds zit, zullen ze hun slag slaan.

Author

Karel Bosma

Ik ben Karel Bosma, een 44-jarige techneut met een passie voor nerdy zaken. Met mijn unieke kijk op de wereld heb ik bijna 20 jaar als IT-medewerker op een school in Arnhem gewerkt. Mijn specialiteit ligt in het begrijpen en oplossen van complexe technische vraagstukken. Naast mijn werk geniet ik van het bouwen van websites en het beoefenen van mijn hobby's, zoals korfbal en sportvissen. Ik omarm mijn nerdy kant en ben trots op mijn vermogen om complexe technologie te doorgronden.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *