Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
News

De toegevoegde waarde van zonnepanelen

zonnepanelen

Overweeg je om zonnepanelen te nemen, maar ben je er nog niet helemaal uit? Maak je niet druk, in dit artikel gaan we het namelijk over de toegevoegde waarde van zonnepanelen hebben. Zoals de duurzaamheid van energie, maar ook de onafhankelijkheid. Lees verder voor de andere voordelen van zonnepanelen om de toegevoegde waarde van zonnepanelen in te zien!

Duurzame energie

Tegenwoordig staat alles in de trend van duurzaamheid en zonnepanelen passen perfect in dit plaatje. Zonnepanelen gebruiken namelijk hernieuwbare energie van de zon en verminderen daarmee onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en de impact daarvan op het milieu.

Het verduurzamen van je woning is tegenwoordig noodzakelijk om de kosten van energie te kunnen betalen en om eventueel de woning ooit op de markt te kunnen brengen. Potentiële kopers kunnen namelijk hun hypotheekaanvraag geweigerd krijgen als de woning niet duurzaam genoeg is.

energie

Zonnepanelen verhogen de waarde van je huis

Zoals we net al hebben besproken, is het verduurzamen van je woning tegenwoordig noodzakelijk. Zonnepanelen zijn dan ook de ideale investering voor je huis. Je verhoogd de waarde van je huis, maakt toekomstige verkoop mogelijk en de investering betaald zichzelf terug!

Mocht je op zoek naar zijn naar mogelijkheden om de waarde van je huis te doen stijgen kan het ook slim zijn een veranda te laten plaatsen. Lees dan hier of er milieuvriendelijke veranda’s zijn?

Zonnepanelen verlagen de energierekening

Zonnepanelen kunnen huishoudens helpen om hun elektriciteitsrekening te verlagen of zelfs volledig van het net af te halen, waardoor consumenten op de lange termijn geld kunnen besparen. Hierdoor hoef je geen rekening te houden met het prijsplafond en kun je lekker de hele zomer je airco en jacuzzi laten draaien.

Onafhankelijkheid

Voor veel mensen is niet het belangrijkste voordeel van zonnepanelen, maar het behoort zeker in het lijstje van toegevoegde waarde van zonnepanelen. Zonnepanelen vergroten namelijk je onafhankelijkheid, je bent immers zelfvoorzienend in stroom doormiddel van zonnepanelen. Indien je geheel zelfvoorzienend wilt zijn in stroom is het belangrijk dat je ook kijkt voor accu’s om de stroom op te kunnen slaan.

energie

Saldering

De salderingsregeling in Nederland wordt steeds minder, om een thuisbatterij aantrekkelijk te maken. Indien je echter genoeg geld hebt om te investeren, kan je via de salderingsregeling nog altijd een mooi spaarpotje vullen elk jaar, mits je genoeg zonnepanelen aanschaft.

Zonnepanelen worden steeds goedkoper

Door de steeds verbeterende technologie worden zonnepanelen elk jaar goedkoper. Ook gaan de nieuwe zonnepanelen veel langer mee dan de oudere modellen. Dat wil zeggen dat je investering nu kleiner is en je er veel langer plezier aan beleeft.

Zijn zonnepanelen toch niet helemaal jouw ding? Bekijk dan eens waterenergie

Author

Karel Bosma

Ik ben Karel Bosma, een 44-jarige techneut met een passie voor nerdy zaken. Met mijn unieke kijk op de wereld heb ik bijna 20 jaar als IT-medewerker op een school in Arnhem gewerkt. Mijn specialiteit ligt in het begrijpen en oplossen van complexe technische vraagstukken. Naast mijn werk geniet ik van het bouwen van websites en het beoefenen van mijn hobby's, zoals korfbal en sportvissen. Ik omarm mijn nerdy kant en ben trots op mijn vermogen om complexe technologie te doorgronden.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *