Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
Gezondheid

Spieren verzorgen bij intensief sporten

Ben jij een echte sportfanaat en ben jij bijna dagelijks in de sportschool te vinden? Dan is het extra belangrijk om goed op je spieren te letten. Doe je dat niet, dan krijg je sneller last van vervelende pijntjes en blessures. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Hoe je dat doet? Wij vertellen je er alles over!

Spieren verzorgen voor het sporten

Voordat je daadwerkelijk begint aan je work-out, is het belangrijk om je spieren goed op te warmen. Dat zorgt er namelijk voor dat de spieren tijdens de work-out zelf een stuk soepeler zijn en dat je je oefeningen dus makkelijker kunt uitvieren. Of je nu gaat hardlopen, andere cardio doet of spieroefeningen, doe altijd een warming up! Vaak helpen enkele stretch oefeningen of lichtere cardio oefeningen al.

We raden je ook aan om altijd wat te eten voordat je begint met sporten. Aan de ene kant helpt dat namelijk om meer energie te krijgen en aan de andere kant voorkom je zo dat spiermassa wordt afgebroken. Enkele dingen waar je aan zou kunnen denken zijn producten met langzame koolhydraten (bijvoorbeeld een banaan) of producten met veel eiwitten. Een shake die helpt bij het kweken van grotere spieren kan je ook helpen om je droomlichaam te krijgen.

spieren verzorgen

Tijdens het sporten

Ook tijdens het sporten is het belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren. Merk je dat je tussen de oefeningen door al te maken krijgt met spierkrampen, raden we je aan om met de oefening te stoppen of een pauze te nemen. Neem uiteraard ook altijd een flesje water mee om jezelf goed te hydrateren. Dat voorkomt namelijk uitdroging en snellere verzuring van de spieren.

Spieren verzorgen na het sporten

Net zo belangrijk als de warming up is een cooling down na het sporten. Zo kun je namelijk je spieren geleidelijk laten afkoelen. Een warme douche helpt sowieso ook om je spieren te ontspannen. Dat kunnen ze natuurlijk wel gebruiken na het sporten. Ook kan het geen kwaad om na het sporten nog wat te eten dat rijk is aan koolhydraten en/of eiwitten. Dat bevordert namelijk het spierherstel!

Wat moet je doen qua voeding?

Zoals we al zeiden, kun je het best eiwitten en (langzame) koolhydraten eten als je sport. Kies bijvoorbeeld volkoren producten, gerechten met kip (in combinatie met rijst en groenten of in een salade) en zuivelproducten zoals kwark of Griekse yoghurt.

Vond je deze blog nou interessant? Bekijk dan ook onze blog over de talenten die een architect moet bezitten! Of onze blog over de benodigdheden bij een verbouwing.

Author

Karel Bosma

Ik ben Karel Bosma, een 44-jarige techneut met een passie voor nerdy zaken. Met mijn unieke kijk op de wereld heb ik bijna 20 jaar als IT-medewerker op een school in Arnhem gewerkt. Mijn specialiteit ligt in het begrijpen en oplossen van complexe technische vraagstukken. Naast mijn werk geniet ik van het bouwen van websites en het beoefenen van mijn hobby's, zoals korfbal en sportvissen. Ik omarm mijn nerdy kant en ben trots op mijn vermogen om complexe technologie te doorgronden.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *