Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
News

Zijn er milieuvriendelijke veranda’s?

Zijn er milieuvriendelijke veranda's?

Het op zoek gaan naar milieuvriendelijke veranda’s is iets wat steeds meer voorkomt. Helaas is er geen directe oplossing om jouw veranda meteen om te toveren in een milieuvriendelijke aanbouw. Wel zijn er genoeg zaken waar je rekening mee kunt houden om de veranda zo duurzaam mogelijk te maken. Ben jij benieuwd welke elementen jij toe kunt passen om je veranda zo milieuvriendelijk mogelijk te maken? Je leest het hier.

Waarom een veranda?

Allereerst zul je je af moeten vragen waarom het plaatsen van een veranda de juiste zet is. Het kost dan ook genoeg en het is niet een beslissing die je snel moet maken. Wij hebben die precies voor je uitgezocht! Enkele voordelen van een veranda zijn:

  • Waardestijging: ondanks dat het geen goedkope investering is, haal je het geld op een later tijdstip weer eruit. Door het plaatsen van een veranda wordt je huis namelijk meer geld waard. Hierbij maakt het geen verschil of dit gaat om overkappingen in Tilburg of in Leeuwarden.
  • Rust en gezelligheid: voor veel mensen is hun veranda de mooiste plek in het hele huis. Het kan namelijk als plek dienen om weer even helemaal tot rust te komen en alle stress te vergeten. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen hier gezellig met vrienden te zitten en een actieve, leuke avond te beleven.
  • Het hele jaar door plezier: de veranda’s die tegenwoordig geplaatst worden, zijn volledig geïsoleerd. Hierdoor heb je er het hele jaar door plezier van. Welke temperatuur het ook buiten is, je kunt op elk moment van het jaar genieten.

Milieuvriendelijke veranda’s

Helaas bestaan er geen kant-en-klare milieuvriendelijke veranda’s. Je kunt er echter wel voor kiezen bepaalde aandachtspunten toe te passen waardoor een veranda vriendelijker voor het milieu wordt. Om het zo duidelijk mogelijk te maken, hebben we een overzicht gemaakt. Enkele voorbeelden zijn:

  • Gebruik milieuvriendelijke materiaal: zo kan een veranda voornamelijk gemaakt van hout al veel effect hebben. De productie van hout kost namelijk vrij weinig fossiele brandstof en het is daarnaast ook nog recyclebaar. Daarnaast is hout dat vanuit een duurzame kap komt, het meest milieuvriendelijke om te gebruiken. Hierbij kun je letten op een FSC-certificaat of PEFC-keurmerk.
  • Energiezuinige verlichting: indien je buiten wil zitten onder je veranda, heb je natuurlijk op het moment dat het donker wordt verlichting nodig. Hiervoor kunnen ledlampen als uitkomst bieden. Dit komt doordat deze lampen het minste energie verbruiken. Mocht het nu zo zijn dat er overdag te weinig licht naar binnen komt onder de veranda, kies dan voor ramen. Hierdoor creëer je een ruimte waarin de lichtstralen zijn werk kunnen doen.
  • Soort dak: op het moment dat jij een veranda laat maken, heb je natuurlijk ook nog voldoende inspraak in het soort dak. De milieuvriendelijkste optie is om gebruik te maken van de natuur. Een dak kan natuurlijk regenwater opvangen, werkt verkoelend in de zomerperiode en biedt daarnaast ook nog eens leven voor kleine diertjes en insecten.

Toekomstige beslissing

Natuurlijk is de keuze volledig aan jou. Wij zijn er echter wel van overtuigd dat het plaatsen van een milieuvriendelijke veranda voor zowel jou als de natuur een verantwoorde keuze is. Voor meer advies kun je beter het telefoonnummer van Valk Veranda opzoeken. Zij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van veranda’s en zullen al je vragen zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.

Ben jij bezig met duurzaamheid in je tuin? Misschien is het dan nog gen gek idee om aan zonnepanelen te denken. Lees hier wat de toegevoegde waarde zijn van zonnepanelen.

Author

Karel Bosma

Ik ben Karel Bosma, een 44-jarige techneut met een passie voor nerdy zaken. Met mijn unieke kijk op de wereld heb ik bijna 20 jaar als IT-medewerker op een school in Arnhem gewerkt. Mijn specialiteit ligt in het begrijpen en oplossen van complexe technische vraagstukken. Naast mijn werk geniet ik van het bouwen van websites en het beoefenen van mijn hobby's, zoals korfbal en sportvissen. Ik omarm mijn nerdy kant en ben trots op mijn vermogen om complexe technologie te doorgronden.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *