Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
News

De voordelen van een automaat auto

autorijschool eindhoven

Wanneer je moeite hebt met een handgeschakelde auto, kan het volgen van rijlessen in een automaat auto een oplossing zijn. Ondanks dat een automaat auto een langere tijd niet zo een positief imago heeft gehad, neemt de populariteit ervan steeds meer toe. Zo biedt ook bijvoorbeeld een autorijschool in Eindhoven rijlessen aan in een automaat . Maar wat zijn de voordelen van het rijden in een automaat auto? Daar vertellen we meer over in deze blog!

Het rijden

Bij een automaat is het niet nodig om te schakelen. Het niet hoeven schakelen, zorgt ervoor dat je veel relaxter kunt rijden. Zo hoef je niet meer te denken aan het schakelen wanneer je aan het rijden bent.  Ook hoef je niet meer vaak die koppeling in te trappen als je te maken krijgt met een file. Kortom, het rijden in een automaat auto is veel gemakkelijker en zorgt ervoor dat je niet meer met een aantal dingen tegelijk rekening hoeft te houden.

Veel taxibedrijven rijden tegenwoordig in een automaat. Ben je benieuwd naar de andere voordelen van het reizen met een taxi? Klik dan hier!

De besturing

Bij een automaat doe je de besturing voornamelijk met de rem en het gasbepaal. Dit zorgt ervoor dat het rijden in een auto minder inspannend en veel eenvoudiger is. Daarnaast hoef je je ook geen zorgen te maken of je auto zal gaan afslaan. Ook zorgt het niet hoeven schakelen ervoor dat je veel sneller bent. Hierdoor de motor ook minder belast.  

Lees ook De effecten van chiptuning op je auto

automaat auto

Zuiniger rijden

Een ander voordeel van het rijden in een automaat is dat het een zuinige manier van rijden is. Hoewel er eerst werd gezegd dat een automaat meer brandstof doet verbruiken, is dat bij de huidige modellen zeker niet het geval. Dit komt omdat de automaten van nu meer versnellingen hebben, hierdoor verbruiken ze minder brandstof bij de overgang van een lage naar een hoge snelheid.

Zijn er ook nadelen?

Over het algemeen heeft het rijden in een automaat auto veel voordelen. Desondanks hangt er ook een nadeel aan vast. Het nadeel van een automaat auto is de aanschafprijs, deze is namelijk veel hoger dan die van een handgeschakelde auto. Een automaat is ten opzichte van een aantal jaren geleden wel al een stuk betaalbaarder geworden, er wordt dan ook verwacht dat de aanschafprijs de komende jaren minder hoog zal worden.

Bekijk ook Wanneer heb je een letselschade advocaat nodig? Of ben je nog bezig met het behalen van je rijbewijs? Lees dan hier over Effect van een goede voorbereiding op het resultaat van je theorie-examen

Author

Karel Bosma

Ik ben Karel Bosma, een 44-jarige techneut met een passie voor nerdy zaken. Met mijn unieke kijk op de wereld heb ik bijna 20 jaar als IT-medewerker op een school in Arnhem gewerkt. Mijn specialiteit ligt in het begrijpen en oplossen van complexe technische vraagstukken. Naast mijn werk geniet ik van het bouwen van websites en het beoefenen van mijn hobby's, zoals korfbal en sportvissen. Ik omarm mijn nerdy kant en ben trots op mijn vermogen om complexe technologie te doorgronden.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *