Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
auto huren

Droom jij van een eigen auto om de weg onveilig te gaan maken? Wij begrijpen dat volkomen, want een auto geeft je enorm veel vrijheid. Als je echter niet weet of het voor jou zinvol is om een auto te kopen, kun je ook overwegen om een auto te huren. Dit brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Welke dat zijn, verklappen we graag in deze blog.

Je kunt kosten besparen

Maak je niet dagelijks gebruik van een auto, dan kun je met een auto huren flink wat kosten besparen. In de meeste gevallen hoef je bijvoorbeeld geen wegenbelasting te betalen en hoef je ook de kosten voor onderhoud en reparaties niet voor je rekening te nemen. Doorgaans ben je op jaarbasis honderden, soms wel duizend euro kwijt aan al deze randzaken. Tevens huur je een auto vaak voor een vast bedrag, waardoor je precies weet wat je moet betalen. En als je toch nog vastberaden bent nom een auto te gaan kopen. Weet dan wel waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe auto.

Je kunt andere auto’s uitproberen

Behalve dat je erover twijfelt óf je een auto wilt kopen, kun je je ook afvragen welk model auto het best bij jou past. Door auto’s te huren, krijg je de kans om auto’s als het ware ‘uit te proberen’. Bij het kopen van een auto mag je doorgaans één proefrit maken, maar omdat het zo’n grote investering is, kun je dat te weinig vinden. In dat geval is het huren van een auto een uitkomst. Is de auto jouw smaak? Dan kun je het huurcontract verlengen of hem uiteindelijk kopen.

Lees ook De effecten van chiptuning op je auto

auto huren

Je eigen auto is te klein

Ga je met een groter gezelschap op vakantie? Dan is het beter om bijvoorbeeld een 8 persoons bus te huren in plaats van met je eigen auto te rijden. Je kunt elkaar vaker afwisselen met rijden en bovendien is het veel gezelliger om met één busje op vakantie te gaan.

Milieuvriendelijker optie

De meeste auto’s zijn nog niet milieu vriendelijk. De uitlaatgassen hebben bijvoorbeeld een enorme impact op het milieu. Wil je milieuvriendelijk zijn en tegelijkertijd gebruik maken van een auto? Huur dan. Wanneer je hem echt nodig hebt, gebruik je hem en in de andere gevallen kies je voor een milieuvriendelijke optie.

Bekijk ook Wanneer heb je een letselschade advocaat nodig?

Author

Karel Bosma

Ik ben Karel Bosma, een 44-jarige techneut met een passie voor nerdy zaken. Met mijn unieke kijk op de wereld heb ik bijna 20 jaar als IT-medewerker op een school in Arnhem gewerkt. Mijn specialiteit ligt in het begrijpen en oplossen van complexe technische vraagstukken. Naast mijn werk geniet ik van het bouwen van websites en het beoefenen van mijn hobby's, zoals korfbal en sportvissen. Ik omarm mijn nerdy kant en ben trots op mijn vermogen om complexe technologie te doorgronden.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *