Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
News

De voor- en nadelen van een open keuken

open keuken

Ben je bezig met een verbouwing of ben je van plan om te verhuizen? Dan is het belangrijk om na te denken over de indeling van de keuken. Waar sommige een gesloten keuken kunnen waarderen, zie je tegenwoordig steeds vaker huizen met een open keuken. Maar wat kun je verwachten als je een open keuken kiest? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje.

Meer lichtinval

Bij een open keuken heb je doorgaans meer lichtinval. Doorgaans hebben open keukens meer ramen of een schuifpui, waardoor je vrijwel de hele dag natuurlijk zonlicht in huis hebt. Meer licht geeft een ruimtelijker gevoel en nodigt je uit om plek te nemen aan de keukentafel

Meer ruimte

Als je kiest voor een open keuken, zorgt dat vaak voor meer ruimte in je woning. Hierdoor kun je veel meer kanten op met je interieur. Had je altijd al gedroomd van een groot kookeiland of een lange keukentafel? Dat is allemaal mogelijk bij een open keuken. Je hebt niet alleen meer ruimte, je huis lijkt ook nog eens grote.

open keuken

Interactie met je gasten

Ben je een gezelschapsdier? Dan is een openkeuken zeker wat voor jou. Omdat je eigenlijk je hele woning kunt overzien, kun je nog steeds een praatje maken met je gasten terwijl jij in de keuken staat te koken. Tevens heb je de mogelijkheid om er een leefkeuken van te maken die het hart van je huis vormt.

Meer onderhoud

Je architect in Abcoude zal je ook op de nadelen wijzen. Bij een open keuken moet je er extra op letten dat je keuken opgeruimd is en er schoon uitziet. Rommel en een stoffige aanrecht vallen sneller op omdat je alles kunt overzien. Maak dus zowel een plan voor de indeling als het schoonmaken van je keuken.

Minder privacy

Zoals we al zeiden, is een open keuken ideaal wanneer je met je gasten wilt praten. Daar staat tegenover dat je eigenlijk geen romantisch dinertje in de keuken kunt plannen als verrassing. Je partner kan vanuit de woonkamer precies zien wat je doet. Ook wanneer je belangrijke documenten wilt nalezen, zou wat extra rust welkom kunnen zijn.

Ben jij benieuwd hoe je het resultaat van examens positief kunt beïnvloeden? Lees dan hier over het Effect van een goede voorbereiding op het resultaat van je theorie-examen

Author

Karel Bosma

Ik ben Karel Bosma, een 44-jarige techneut met een passie voor nerdy zaken. Met mijn unieke kijk op de wereld heb ik bijna 20 jaar als IT-medewerker op een school in Arnhem gewerkt. Mijn specialiteit ligt in het begrijpen en oplossen van complexe technische vraagstukken. Naast mijn werk geniet ik van het bouwen van websites en het beoefenen van mijn hobby's, zoals korfbal en sportvissen. Ik omarm mijn nerdy kant en ben trots op mijn vermogen om complexe technologie te doorgronden.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *