Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
News

Hoe kun je je beter concentreren?

Research chemicals

Concentratie betekend dat je je aandacht richt op één taak of handeling zonder dat je je hierbij af laat leiden. Dit is belangrijk bij veel dagelijkse bezigheden. Denk maar een aan het leren voor een examen, het werk dat je doet of het voorbereiden van een presentatie. Dit zijn allemaal bezigheden waarbij het belangrijk is dat je je kunt concentreren. Voor veel mensen is dit echter lastig. Dit is dan ook precies de reden dat we in deze blog een aantal tips geven waarmee jij je in de toekomst beter kunt concentreren. Lees snel verder en kom erachter!

De juiste omgeving

Om je goed te kunnen concentreren, is de omgeving waar je je in wil concentreren zeer belangrijk. Zo zul je vast gemerkt hebben dat je je op sommige plekken beter kunt concentreren dan op andere plekken. Dit komt vaak door een rustige en opgeruimde werkomgeving. Hierdoor kun je namelijk niet afgeleid raken door andere dingen die niet meehelpen aan het resultaat dat je wil behalen. Hiernaast is het ook belangrijk dat je niet afgeleid raakt door geluiden of andere elementen. Werk je bijvoorbeeld op school of op kantoor? Probeer dan te verhuizen naar een stille ruimte. In het geval dat je de luxe hebt om thuis te mogen werken, zorg er dan voor dat je een duidelijk onderscheid maakt tussen je werkruimte en je leefruimte. Ook dit zorgt namelijk voor een hogere concentratie. Werk dus niet op de plek waar je onderzoek doet met research chemicals aan school of andersom.

Werk met kleine doelstellingen

Deze tip helpt niet alleen met het verbeteren van je concentratie, maar ook met het behalen van doelen. Deze tip houdt namelijk in dat je een goede balans vindt tussen de verschillende taken die verricht moeten worden. Als je je lang moet concentreren op een taak, is het voor veel mensen moeilijker om geconcentreerd te blijven. Dit is dan ook de reden dat je taken beter in kleine stukken kunt opdelen. Zo behaal je steeds kleine doelen en hierdoor krijg je een positieve mindset. Je zult merken dat je je meer focust op de positieve kanten van de taak en dat je je gedachten kunt beheersen. Dit is ook zo bij het doen van wetenschappelijk onderzoek door middel van research chemicals of bij het maken van een houten kastje.

Slaap en voeding

Tot slot is het belangrijk om voldoende te slapen. Hiervoor wordt 8 uur per dag aangeraden. Ook is voeding heel erg belangrijk. Kijk voor voedingsadvies op de website van het voedingscentrum.

Author

Karel Bosma

Ik ben Karel Bosma, een 44-jarige techneut met een passie voor nerdy zaken. Met mijn unieke kijk op de wereld heb ik bijna 20 jaar als IT-medewerker op een school in Arnhem gewerkt. Mijn specialiteit ligt in het begrijpen en oplossen van complexe technische vraagstukken. Naast mijn werk geniet ik van het bouwen van websites en het beoefenen van mijn hobby's, zoals korfbal en sportvissen. Ik omarm mijn nerdy kant en ben trots op mijn vermogen om complexe technologie te doorgronden.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *