Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
Business

Het belang van een prettige werkplek

Werkplek

Als medewerkers tevreden zijn over hun werkplek heeft een positief effect op hun prestaties. Het belang van een prettige werkplek is niet te onderschatten. Je personeel is positiever en je bedrijf profiteert van de productiviteit ervan! Maar hoe kan je een prettige werkplek creëren? Welke factoren spelen mee? Lees het allemaal in deze blog!

Wat maakt een werkplek prettig?

Welke aspecten zorgen ervoor dat je je prettig voelt op je werk? Vaak ligt het niet alleen aan je collega’s maar ook aan het gebouw, de omgeving en de voorzieningen die er zijn voor jou. Mensen kijken in het begin altijd of er voorzieningen zijn voor de primaire behoeftes. Heb je genoeg ruimte tussen de werkplekken, is er genoeg opbergruimte? Is er een keuken waar je je lunch kan maken? Zijn er genoeg wc ruimtes en worden deze ook genoeg schoongemaakt? Zo zijn er allemaal aspecten die invloed uitoefenen op het gemoedstoestand van een werknemer. Daarom is het belangrijk om natuurlijk hiermee te beginnen als je een prettige werkplek wil voorzien voor je werknemers.

Lees ook De kleurrijke cast van kantoorpersoonlijkheden

design kantoor met een moderne uitstraling

Sfeer van je kantoor

De sfeer op kantoor kan afhangen van veel verschillende factoren. Een aantal van deze factoren zijn bijvoorbeeld; aankleding van het kantoor, de hoeveelheid daglicht dat binnenkomt en voorzieningen die er zijn.

De aankleding van een kantoor kan veel invloed hebben op het gemoedstoestand. Heb je bijvoorbeeld weinig ramen, creëer dan een groene omgeving door meer planten binnen te zetten. Dit maakt niet alleen het kantoor kleurrijk maar helpt ook voor een schonere lucht binnen. Planten staan bekend om ook stress verlagend te werken, dus hoe meer planten hoe beter!

Verder kan je zeker kijken naar de aankleding van de muren en je meubilair. Maak je gebruik van oude versleten meubilair, dan is dat geen leuk gezicht voor je werknemers. Ook hier in het belang van een prettige werkplek kijk je het beste naar moderne meubels. Kijk bijvoorbeeld naar design kantoormeubilair van Conceptual furniture. Deze meubels zijn gericht om samenwerking en communicatie tussen werknemers te versterken en het kantoor meer te laten voelen als een clubhuis waar er samen gewerkt wordt aan een gezamenlijk doel.

Relatie tussen je collega’s

Relatie tussen de collega’s is natuurlijk ook een belangrijke oorzaak van geluk op het werk. Als werknemers het goed met elkaar kunnen vinden dan is de sfeer altijd top. Heb je vaak nieuwe medewerkers? Dan is het handig om vaker een borrel of kennismakingsmomenten te organiseren. Zo leert iedereen elkaar beter kennen en zal de sfeer zeker beter worden. Vergeet ook niet om personeelsuitjes te doen die aansluit op je werknemers. Ga bijvoorbeeld teambuilding activiteiten doen, zo zorg je voor een ervaring die je werknemers samen meemaken en creëer je een band! Wil je meer lezen op het gebied van verbetering van je bedrijf? Lees dan deze blog over welke online middelen je kan inzetten voor werving van nieuwe medewerkers.

Author

Karel Bosma

Ik ben Karel Bosma, een 44-jarige techneut met een passie voor nerdy zaken. Met mijn unieke kijk op de wereld heb ik bijna 20 jaar als IT-medewerker op een school in Arnhem gewerkt. Mijn specialiteit ligt in het begrijpen en oplossen van complexe technische vraagstukken. Naast mijn werk geniet ik van het bouwen van websites en het beoefenen van mijn hobby's, zoals korfbal en sportvissen. Ik omarm mijn nerdy kant en ben trots op mijn vermogen om complexe technologie te doorgronden.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *