Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
vindbaarheid op Google

Als ondernemer heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van SEO. Of je nu een eigen nagelstudio hebt of een makelaarsbedrijf, voor beide is het even belangrijk. Maar weet je ook echt waarom het zo belangrijk is voor je bedrijf? In deze blog gaan we dieper in op het belang van SEO en waarom je er echt niet zonder kan als bedrijf.

Wat is SEO en waarom is het belangrijk?

SEO staat voor zoekmachineoptimalisatie. Het doel van SEO is om jouw website hoger in Google te laten scoren bij zoekopdrachten die relevant zijn voor jouw bedrijf.

Dit is belangrijk omdat de meeste mensen die zoeken naar een product of dienst, beginnen met een zoekmachine zoals Google.

Als je website niet in de top 10 van zoekresultaten verschijnt, is de kans klein dat mensen je website zullen vinden. Hierdoor zul je moeten blijven betalen voor verkeer naar je website via online advertenties (SEA) in plaats van organische bezoekers via SEO.

Het verschil tussen SEA en SEO

Veel ondernemers verwarren zoekmachine optimalisatie met SEA (Search Engine Advertising). Hoewel beide gericht zijn op vindbaarheid op Google, zijn er wel degelijk verschillen tussen de twee.

SEA is een snelle manier om hoger in Google te komen, maar je moet wel betalen voor iedere klik op je vermelding. Als je stopt met online adverteren, valt je verkeer direct weg. SEO daarentegen, investeert in organische bereik van je website.

Hierdoor hoef je niet te betalen voor iedere klik, maar het kan wel langer duren voordat je resultaat ziet.

vindbaarheid op Google

Lees ook De kracht van samenwerken met een SEO freelancer

Hoe kom je hoger in Google met zoekmachine optimalisatie?

Om hoger in Google te komen met zoekmachine optimalisatie, moet je je website optimaliseren voor zoekmachines. Dit houdt in dat je rekening moet houden met factoren zoals gebruiksvriendelijkheid, snelle laadtijden, duidelijke navigatie, responsive webdesign en SSL certificaten. SEO specialisten weten precies hoe je deze factoren moet toepassen om zo hoog mogelijk in Google te scoren.

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO, omdat het helpt bij het verbeteren van de autoriteit en betrouwbaarheid van je website. Het proces bestaat uit het verzamelen van links van andere websites naar jouw website.

Dit kan gedaan worden door bijvoorbeeld gastbloggen, zoals een blog over Wilson uit Cast Away als je volleyballen verkoopt, het uitwisselen van links met andere websites of het aanbieden van waardevolle content die anderen willen linken.

Het krijgen van kwalitatief hoogwaardige links van andere websites kan je website een boost geven in zoekresultaten en kan bijdragen aan een grotere zichtbaarheid en meer verkeer naar je website. Het is belangrijk om dit op een natuurlijke manier aan te pakken en te vermijden om te kopen of links te ruilen.

Bekijk ook Wat is SEA?

Author

Karel Bosma

Ik ben Karel Bosma, een 44-jarige techneut met een passie voor nerdy zaken. Met mijn unieke kijk op de wereld heb ik bijna 20 jaar als IT-medewerker op een school in Arnhem gewerkt. Mijn specialiteit ligt in het begrijpen en oplossen van complexe technische vraagstukken. Naast mijn werk geniet ik van het bouwen van websites en het beoefenen van mijn hobby's, zoals korfbal en sportvissen. Ik omarm mijn nerdy kant en ben trots op mijn vermogen om complexe technologie te doorgronden.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *