Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
News

Zo begin je je eigen nagelsalon

Nagelsalon

Droom jij ervan om je eigen nagelsalon te starten? Maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Lees dan in deze blog over een aantal tips hoe jij je eigen nagelsalon kunt beginnen.

Ervaring op doen

Als eerste is het belangrijk dat je ervaring opdoet in de nagelstyling. Je kunt daarvoor bijvoorbeeld een cursus of een opleiding in volgen. Ook kun je op diverse locaties in Nederland een opleiding volgen aan de Wellness Academie. Als je dan je diploma op zak hebt, is het belangrijk om veel te gaan oefenen. Probeer dit eens bij vrienden en familie. Hoe meer ervaring je opdoet, hoe beter. Als je je helemaal comfortabel voelt over je eigen kunsten, kun je verdere stappen ondernemen.

Kies een geschikte locatie

Waar ga je je jouw nagelstudio beginnen? Je kunt natuurlijk ook een salon in je eigen huis beginnen, maar hier moet je dan wel genoeg plek voor hebben. Het is dan wel zo fijn als je een eigen ruimte hebt voor je salon. Dit is ook fijn voor de klanten. Als je dan toch kiest voor een andere locatie, kijk dan welke op welke locatie jouw klanten zich het meeste bevinden. Je nagelsalon moet goed bereikbaar zijn. Daarnaast moet je ook rekening houden met de concurrentie. Als een locatie kiest waar veel concurrenten zitten, kun je beter kiezen voor een andere plek.

Nagellakkleuren

Bepaal je diensten en prijzen

Wat voor diensten ga je aanbieden tegen welke prijzen? Bij welke nagelbehandelingen liggen jouw kwaliteiten? De producten die nodig zijn voor BIAB- en acryl nagels zijn vaak duurder dan de producten die nodig zijn voor gelnagels. Hiervoor kun je dus verschillende tarieven genereren. Je moet concurrerend zijn, maar ook winst maken natuurlijk. Onderzoek daarom de tarieven van nagelstudio’s in de omgeving.

Koop de juiste benodigdheden

Als nagelstyliste van een eigen nagelstudio heb je professionele nagelproducten en apparatuur nodig. Het is belangrijk om te investeren in kwaliteit. Denk aan een professionele nagellamp, nageltips, borstels, nagellakken etc. Ook heeft een nagelstyliste benodigdheden nodig om haar werk te kunnen uitvoeren, zoals nagelvijlen, nagellak, penselen en meer. Zorg ook voor een extra voorraad, zodat je tijdens drukke periodes niet hoeft te stressen.

elektrische vijl

Creëer een comfortabele sfeer

De sfeer van een nagelstudio is voor een klant heel erg belangrijk. De klanten horen zich comfortabel te voelen en ze horen zich te kunnen ontspannen als ze een behandeling laten doen. Ze moeten het gevoel krijgen dat ze in goed handen zijn. Kijk goed naar welke uitstraling je wilt creëren. Daarnaast is het ook belangrijk dat er voldoende ligt, is, zodat je goed je werk uit kunt voeren.

Promoot je nagelsalon

Als je dan helemaal klaar bent om te gaan starten, is het tijd om zoveel mogelijk klanten te gaan werven. Hierbij is het belangrijk om je nagelstudio zowel online als offline te gaan promoten. Voor het online promoten kun je sociale media gebruiken. Plaats op Instagram of Facebook regelmatig foto’s van je werk. Zorg dat je een goede SEO-geoptimaliseerde website hebt met een eigen huisstijl, zodat je de beter te vinden bent in de buurt. Een manier om je nagelsalon offline te promoten is aan de hand van flyers of visitekaartjes.

Author

Karel Bosma

Ik ben Karel Bosma, een 44-jarige techneut met een passie voor nerdy zaken. Met mijn unieke kijk op de wereld heb ik bijna 20 jaar als IT-medewerker op een school in Arnhem gewerkt. Mijn specialiteit ligt in het begrijpen en oplossen van complexe technische vraagstukken. Naast mijn werk geniet ik van het bouwen van websites en het beoefenen van mijn hobby's, zoals korfbal en sportvissen. Ik omarm mijn nerdy kant en ben trots op mijn vermogen om complexe technologie te doorgronden.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *