Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
News

Zo haal je het beste uit je werknemers

werknemers in overleg

Je wilt het beste uit je bedrijf halen als eigenaar van het bedrijf, maar heb je ook gedacht hoe je het beste uit je werknemers kan halen? Door te weten hoe je het beste uit je werknemers naar voren haalt, is de werksfeer prettig en wordt iedereen gemotiveerd. In deze blog lees je hoe je dit moet aanpakken.

Communiceer met je werknemers

Een eerlijke en open communicatie richting je werknemers over het bedrijf zorgt ervoor dat zij beter begrijpen wat voor doel, missie en toekomstplannen het bedrijf heeft. Op deze manier weten je werknemers ook waar ze voor werken en hoe zij jou kunnen helpen om jouw doelen te bereiken. Daarnaast is een eerlijke en open communicatie ook belangrijk als je individueel met een werknemer praat of dat je werknemers weten dat ze altijd bij jou terecht kunnen met vragen of problemen.

Toon waardering aan je werknemers

Voor al het harde werken van je werknemers is het belangrijk om ook je waardering naar ze te uiten en uitte spreken. Een uiting van waardering als een doel is behaald of als een werknemer zoveel jaren werkzaam is in je bedrijf. Voor je werknemer is het een speciaal moment als zij ook van jou weten dat je ze waardeert en ze graag hebt in je bedrijf. Je kunt waardering uiten in complimenten of je kan eens iets leuks kopen voor je werknemers als cadeautje.

Efficiënt werken

Om je werknemers zo efficiënt mogelijk te laten werken is het aan te raden om gebruik te maken van een standard operating procedure (SOP). Hierin staan alle werkinstructies stap voor stap uitgebreid uitgelegd hoe een handeling moet worden uitgevoerd. Zo weten alle werknemers waar ze aan toe zijn en volgt iedereen dezelfde stappen.

Geef doorgroeimogelijkheden aan

De mogelijkheid aanbieden voor werknemers door te groeien in het bedrijf zorgt voor meer motivatie. Als je dit aanbied dan hebben je werknemers een doel in het bedrijf om bijvoorbeeld hogerop te komen in de functie die ze uitoefenen. Het kan ook zijn dat je werknemers hun kennis willen verbreden met een opleiding. Mochten je werknemers deze ambitie hebben dan is het voor jou raadzaam om hier iets aan te doen! Zo blijven ze ook langer in jouw bedrijf werkzaam.

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook het belang van een prettige werkplek en de voor- en nadelen van in een stad wonen.

Author

Karel Bosma

Ik ben Karel Bosma, een 44-jarige techneut met een passie voor nerdy zaken. Met mijn unieke kijk op de wereld heb ik bijna 20 jaar als IT-medewerker op een school in Arnhem gewerkt. Mijn specialiteit ligt in het begrijpen en oplossen van complexe technische vraagstukken. Naast mijn werk geniet ik van het bouwen van websites en het beoefenen van mijn hobby's, zoals korfbal en sportvissen. Ik omarm mijn nerdy kant en ben trots op mijn vermogen om complexe technologie te doorgronden.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *