Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
software op maat

Software op maat is tegenwoordig steeds populairder. Het is een methode waarmee software wordt ontwikkeld. Niet zomaar software, maar software die aansluit bij de behoeften van de klant. Deze software is dus niet beschikbaar voor iedereen, maar is echt specifiek voor jou ontworpen. Software op maat noemen we afgekort ook wel MSO en dat staat dan weer voor maatwerk software ontwikkeling. MSO is een heel proces, maar uiteindelijk kunnen er voordelen uitgehaald worden. In dit blog lees je alles over software op maat.

software op maat

Bekijk ook: Wat is SEA?

MSO proces

Software op maat ontwikkelen is meestal een heel proces. Meestal begint dit proces bij het analyseren van de behoeften van de klant. Dat niet alleen, ook de eisen van de klant zijn hierin erg belangrijk. Je moet het specifieke probleem begrijpen en ook kijken waar de klant mee aan de slag wil als je zulke software gaat ontwikkelen. Wat wil de gebruiker? Het is wel zo fijn als de software straks de prestaties kan leveren die de klant verwacht. Op basis van deze informatie wordt er een ontwerp gemaakt. Na het ontwerp begint het proces van ontwikkelen.

Nu komen de programmeurs ook aan bod. Ze gaan code schrijven voor de software om het specifieke ontwerp straks ook echt te laten werken. Hierbij wordt de software regelmatig getest, zodat er kan worden bekeken of de software werkt zoals bedacht is. Is de software gebouwd en getest? Dan kan deze geïmplementeerd worden. Het is wel vaak zo dat er dan aan de klant nog een training met worden gegeven. Zo kunnen de gebruikers de software zo efficiënt mogelijk gaan gebruiken.

Voordelen van MSO

MSO kent ook voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is dat deze methode maatwerk software oplevert. Deze sluit heel goed aan bij de specifieke behoeften en eisen van de klant. Een ander voordeel is dat het kan leiden tot efficienter werken omdat de software precies dat doet wat nodig is. Als laatste voordeel kan deze software heel goed beveiligd worden, dit kan zelfs met specifieke wensen gedaan worden.

Toch kent het ook een nadeel. Voordat deze software gemaakt is ben je heel wat tijd verder, omdat het niet standaard is. Het proces kan maanden, soms zelfs jaren duren. Hou hier rekening mee. Ook kan het soms een hele investering zijn. Wanneer je een meer standaard pakket kiest heb je geen last van deze nadelen en kan je vrij snel aan de slag. Vraag je dus af hoe relevant het is om een software helemaal zelf te ontwikkelen. Als het er is eenmaal is dan is dat natuurlijk enorm fijn, maar het kan dus een lange tijd duren.

lees ook Het belang van een prettige werkplek of redenen om te investeren in crypto.

Author

Karel Bosma

Ik ben Karel Bosma, een 44-jarige techneut met een passie voor nerdy zaken. Met mijn unieke kijk op de wereld heb ik bijna 20 jaar als IT-medewerker op een school in Arnhem gewerkt. Mijn specialiteit ligt in het begrijpen en oplossen van complexe technische vraagstukken. Naast mijn werk geniet ik van het bouwen van websites en het beoefenen van mijn hobby's, zoals korfbal en sportvissen. Ik omarm mijn nerdy kant en ben trots op mijn vermogen om complexe technologie te doorgronden.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *