Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
werk van een casemanager

Een casemanager WABO is een kennisspecialist op het gebied van de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht, beter bekend als WABO. Deze professional houdt zich bezig met het beoordelen en coördineren van bouwplannen en vergunningaanvragen. De casemanager WABO heeft een brede blik en balanceert tussen de verschillende belangen van de betrokken partijen bij het toetsings- en aanvraagproces van (omgevings)vergunningen. Hierbij werkt hij of zij samen met collega’s, externe experts, initiatiefnemers en andere belanghebbenden. In deze blog vertellen we je meer over het werk van een casemanager WABO en wat de voordelen ervan zijn!

Wat doet een casemanager WABO?

De casemanager WABO heeft verschillende taken en verantwoordelijkheden. Eén van de belangrijkste taken is het coördineren van ingediende initiatieven en vergunningaanvragen. Dit houdt in dat de casemanager de verschillende documenten en bouwplannen beoordeelt en toetst aan de geldende regelgeving.

Daarnaast fungeert de casemanager WABO als het directe aanspreekpunt voor opdrachtgevers. Hij of zij adviseert opdrachtgevers inhoudelijk over vergunningaanvragen door het aandragen van innovatieve ideeën en oplossingen. De casemanager denkt mee met de opdrachtgevers en zorgt ervoor dat hun belangen in acht worden genomen.

Een casemanager WABO blijft voortdurend bezig met professionele ontwikkeling en volgt relevante ontwikkelingen in de markt op de voet. Hierbij is het sparren en delen van kennis met collega’s essentieel. Door deze continue ontwikkeling kan de casemanager zijn of haar kennis en ervaring direct toepassen in het werk.

Lijkt het werk van een casemanager WABO je interessant? Op deze link kun je een vacature vinden.

het werk van een casemanager

Voordelen van een casemanager WABO

Het inschakelen van een casemanager WABO biedt verschillende voordelen. Ten eerste zorgt de casemanager voor een efficiënte coördinatie van vergunningaanvragen en bouwplannen. Door de expertise van de casemanager worden de aanvragen sneller en nauwkeuriger afgehandeld, waardoor vertragingen worden voorkomen.

Bovendien beschikt een casemanager WABO over diepgaande kennis van de WABO en de relevante regelgeving. Dit stelt hem of haar in staat om opdrachtgevers te adviseren over de beste aanpak en mogelijke oplossingen voor hun vergunningaanvragen. Dit zijn dus wel hele andere talenten dan die van een architect.

Daarnaast is de casemanager een waardevol aanspreekpunt voor opdrachtgevers. Hij of zij begrijpt de belangen en wensen van de opdrachtgever en kan hierop inspelen met creatieve en innovatieve ideeën. Deze manier van samenwerken tussen opdrachtgever en personeel, haalt vaak het beste uit de medewerkers.

Al met al speelt de casemanager WABO een cruciale rol bij het soepel verlopen van het toetsings- en aanvraagproces van vergunningen. Door de expertise, coördinatie en adviesvaardigheden van de casemanager worden projecten efficiënter en succesvoller afgerond.

Author

Karel Bosma

Ik ben Karel Bosma, een 44-jarige techneut met een passie voor nerdy zaken. Met mijn unieke kijk op de wereld heb ik bijna 20 jaar als IT-medewerker op een school in Arnhem gewerkt. Mijn specialiteit ligt in het begrijpen en oplossen van complexe technische vraagstukken. Naast mijn werk geniet ik van het bouwen van websites en het beoefenen van mijn hobby's, zoals korfbal en sportvissen. Ik omarm mijn nerdy kant en ben trots op mijn vermogen om complexe technologie te doorgronden.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *