Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
News

Is vloerisolatie van toegevoegde waarde?

vloerisolatie

Je bent de woonkamer aan het verbouwen in je huis en je gaat een nieuwe vloer uitzoeken. Waar ga je op letten? Kijk je alleen naar kleur en je smaak of ga je voor functionaliteit? Dit zijn vragen die je jezelf moet stellen als je een nieuwe vloer gaat uitzoeken. Wij gaan jou helpen met deze vragen en geven jou enkele inzichten met betrekking tot het uitkiezen van een juiste vloer voor jouw situatie.

Hoe belangrijk is vloerisolatie?

Vloerisolatie is een onderdeel wat regelmatig over het hoofd wordt gezien, maar het is toch een belangrijk element. Vloerisolatie speelt een grote rol bij het behouden van de warmte in je huis en het voorkomen van warmteverlies naar de koude grond. Zonder de juiste isolatie kan warmte makkelijk ontsnappen door de vloer. Dit zal vooral te merken zijn in de winter, want dan is het overal kouder. Hierdoor zal je sneller de verwarming aanzetten om toch warmte in het huis te houden, maar zal dit niet veel effect gaan hebben. Dit zal uiteindelijk resulteren in hogere energierekeningen wat niemand wilt. Ook kan vloerisolatie helpen bij het maken van een comfortabele ruimte. Dat kan weer bijdragen als één van de locaties voor creatieve buien.

Hoe kan je geld besparen op je energierekening?

Er zijn enkele manieren om geld te kunnen besparen op je energierekening. Zo zijn er personen die een energiecontract laten vastzetten voor enkele jaren met alle risico’s van dien. Er zijn daarnaast ook mensen die ieder jaar opnieuw gaan vergelijken bij alle energiebedrijven om zo tot de goedkoopste prijs te komen. Beide manieren hebben voor- en nadelen, maar dit is eerder afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Naast deze manieren is het natuurlijk ook een verstandige keuze om je huis goed te isoleren. Door middel van de kosten van vloerisolatie en wandisolatie nu te maken kan je over de lange termijn meer geld besparen. Met een goed geïsoleerd huis hoef je zelf ook minder te stoken en zal dit resulteren in een lagere energierekening. Zo zal dit uiteindelijk resulteren in minder kosten, maar ook in een milieuvriendelijker huis na de verbouwing.

Hoe wordt je meer maatschappelijk verantwoord?

Naast de financiële en comfortvoordelen is vloerisolatie ook een milieuvriendelijke keuze. Door middel van minder energie te verbruiken tijdens het opwarmen van je huis zal je ecologische voetafdruk krimpen. Als je ecologische voetafdruk krimpt dan ben je automatisch ook beter bezig voor het milieu.

Goede vloerisolatie kan je in veel gevallen alleen maar voordelen bieden in vergelijking met een niet of slecht geïsoleerde vloer. Het is een waardevolle investering die zich op lange termijn kan terug verdienen.

Author

Karel Bosma

Ik ben Karel Bosma, een 44-jarige techneut met een passie voor nerdy zaken. Met mijn unieke kijk op de wereld heb ik bijna 20 jaar als IT-medewerker op een school in Arnhem gewerkt. Mijn specialiteit ligt in het begrijpen en oplossen van complexe technische vraagstukken. Naast mijn werk geniet ik van het bouwen van websites en het beoefenen van mijn hobby's, zoals korfbal en sportvissen. Ik omarm mijn nerdy kant en ben trots op mijn vermogen om complexe technologie te doorgronden.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *